WAH!

WAH!

Saturday, January 9, 2010

Undi Sape Lagi BANGSAT

Pada suatu hari, Sang kancil sedang berjalan-jalan (start dah hilang pedoman). Back to reality plzz!
Sambil lepak2 mkn gaji buta, aku dgn manager aku pun chit chat la. Manager aku pun story morning glory la pd aku satu kisah yg aku kira agak BANGSAT jugak la...cerita nye begini
          Si Bedah bercinta cintun dgn Si jongang. Si Bedah ada sorang kwn perempuan iaitu Si Tipah. Nak di jd kan BANGSAT THE STORY, Si Jongang dah "TIDUR" dgn Si Tipah (suka sama suka). Nak hot lagi story selang beberapa minggu lepas tu, Si Tipah boleh pulak dgn selamba toye bg tahu Si Bedah yg dia dah "TIDUR" dgn bf Si Bedah (Si Jongang). Apa lgi, bagai gunung berapi meletup...Si Bedah pegi la serang bf nye Si Jongang. Pot Pet Pot Pet Si bedah bergadunh dgn Si Jongang. (Bayang kan babak seterus nya) Si Jongang dgn muke sad dan tak bersalah ckp pd gf nye Si Bedah, yg dia X BERSALAH. Si Jongang boleh salah kan Si Tipah yg konon nya goda dia. Bla Bla Bla Bla...Si Bedah punya la sengal boleh percaya ckp bf nya Si Jongang. Si Tipah yg dah tentu panas hati, lagi bertambah panas pergi la plak serang kawan nya Si Tipah. "pempuan sun***, jala**, bohsia, x tahu malu "tidur" dgn bf aku. Mulai hari ni kite putus sahabat".
            Persoalan nya sekarang SIAPA YANG BANGSAT??
                       A. Si Tipah yg sengal pegi "tidur" dgn bf kwn baik sendiri
                       B. Si Bedah yg buta sbb cinta. Pecaya sgt bf sampai sanggup putus sahabat
                       C. Si Jongang a.k.a jantan keparat yg sanggup mendua kan gf nya dan menipu
Undi lah mengguna kan kebijaksanaan kawan-kawan semua........

hari yg gelap kini sudah terang

Hello guys....stelah berapa hari aku x menulis (aku blank) baru hari ni aku rasa ada something yg aku perlu kongsi kan bersama korang semua.

Friday, January 1, 2010

ALAMAK! abis duit aku



TAK BOLEH TAHAN....Balik dr keje terus ke Mid Valley (tokey kedai kat sni kaye sbb aku) nak shopping b'day present for my staff. Round2...bought PDI tshirt tuk Kitchen Helper aku & Crab Tree Evelyn Hand & Body Losyen. Semua kitchen staffs contribute rm10 sorang. Nak naik kan gaji dorg tiap2 bulan bukan bidang kuase aku. Ni aje la yg mampu aku buat..THE BEST PART....aku lak yg terjebak MEMBORONG PDI tshirt & beli Hush Puppies sandal. KOPAK AKU. Semua ni hadiah dr aku kpd diri aku (sempena b'day pd bln 8 nanti)....Sometime, kite kena buat mcm tu. Puas kan dri sendiri. Semua tu tuk motivate diri kita. Present tuk penat lelah kita mencari rezeki d bumi Allah. Mcm kes aku, tiap2 bln aku beli/borong shuzz a.k.a shoes.Kalau org tgk kasut aku mmg besepah2. Ada 3,4 pasang yg aku x pakai lagi (buat tukun bela ikan dlm shoe rack tu & aku rasa mcm aku hutang aje ngan kedai kasut tu kalau aku x beli kasut). My hubby ckp aku ni SHOEHOLIC. Nasib la dia fhm (cam ne x fhm, bkn $$$ dia yg keluar). Org luar ckp aku membazir.

Thursday, December 31, 2009

GUD BYE 2009...WELCOME 2010

Arghhhhh! lega rase nye dpt balik umah. Home sweet home. Hari ni, mcm nk pengsan kat tpt keje. Bz bangat dong. Aku dr pagi keje non stop (bos bayar gaji, layan je la). Hari ni layan set buffet. Roast lamb, Garlic butter rice, Saute mushroom, Mix salad, Potato salad, Potato wedges. Yg wat aku mcm mintak nyawe, roast lamb la. Gile la, nk idup arang bagai. Panazzz siut (cair plastic sugery aku). Kambing sekor chaiii. Nk marinated, nk cucuk kat besi tu, nk angkat, nk golek2....adoiiii! tired, so tired. Tpi ape pun, semua bjln dgn lancar. Semua sedap, x der complain ape pun, semua abish (sonyum la bos den..masyukkkkk). Nk jadi cite, arang plak x cukuppppp. 1 Bukit bintang aku round cari. Semua kedai dah habis. Aku x kire, sbelum bontot aku panazzz kene tempik ngan bos, aku tempik dlu staff aku pg Chow Kit beli arang. Nsib ader. Tpi still gak prob, Timing dah lari. Nak tak nak aku suh staff aku masuk kan kambing tu dlm oven (lau bos aku tau ni, U ARE FIRED). Shhhh! jgn spe pecah lubang. Akhir nye, tu la hasil nye. Semua bereh. Alhamdulillah! ok guys...jumpe len kli lak. HAPPY NEW YEAR! may God blessed us and everything will be smooth and safe for our journey this year..Ameen

Wednesday, December 30, 2009

1st day


On d way nk pegi keje, reading a "kosmo newspaper" (paper paling murah, as long aku tau per jd dlm dunia ni). Aku terbace la kisah one of the bloggers ni (cun siut awek ni, model lg tu). Aku dah lame ngidam nak try ader blog sndiri. Tapi...aku x tau mcmane nk start. Abis keje kol 7pm, aku pg Bangsar Baru beli VCD (Avatar The Last Air Bender, The Soloist, Coco Chanel, Proposal, Greta, The Maiden Heist). Brp hinggit aku abis jgn d tnya, ckup la klu aku ckp yg aku ni MOVIE ADDICTED. Fhm2 sudah. Sampai aje umah aku on internet, try la survey blog awek td. Menarik....kat dlm blog awek ni ader collum mcmane nk create blog...something like tat la. Aku pun dah terjebak. So, aku dah capai cite2 aku nk ader blog sdiri. Bloggers2, kawan2, org asing, makluk asing ke...support aku & bg la komen aper yg patut. Nanti kan pe plak aku nk bebel kat dlm blog ni esok....