WAH!

WAH!

Saturday, January 9, 2010

Undi Sape Lagi BANGSAT

Pada suatu hari, Sang kancil sedang berjalan-jalan (start dah hilang pedoman). Back to reality plzz!
Sambil lepak2 mkn gaji buta, aku dgn manager aku pun chit chat la. Manager aku pun story morning glory la pd aku satu kisah yg aku kira agak BANGSAT jugak la...cerita nye begini
          Si Bedah bercinta cintun dgn Si jongang. Si Bedah ada sorang kwn perempuan iaitu Si Tipah. Nak di jd kan BANGSAT THE STORY, Si Jongang dah "TIDUR" dgn Si Tipah (suka sama suka). Nak hot lagi story selang beberapa minggu lepas tu, Si Tipah boleh pulak dgn selamba toye bg tahu Si Bedah yg dia dah "TIDUR" dgn bf Si Bedah (Si Jongang). Apa lgi, bagai gunung berapi meletup...Si Bedah pegi la serang bf nye Si Jongang. Pot Pet Pot Pet Si bedah bergadunh dgn Si Jongang. (Bayang kan babak seterus nya) Si Jongang dgn muke sad dan tak bersalah ckp pd gf nye Si Bedah, yg dia X BERSALAH. Si Jongang boleh salah kan Si Tipah yg konon nya goda dia. Bla Bla Bla Bla...Si Bedah punya la sengal boleh percaya ckp bf nya Si Jongang. Si Tipah yg dah tentu panas hati, lagi bertambah panas pergi la plak serang kawan nya Si Tipah. "pempuan sun***, jala**, bohsia, x tahu malu "tidur" dgn bf aku. Mulai hari ni kite putus sahabat".
            Persoalan nya sekarang SIAPA YANG BANGSAT??
                       A. Si Tipah yg sengal pegi "tidur" dgn bf kwn baik sendiri
                       B. Si Bedah yg buta sbb cinta. Pecaya sgt bf sampai sanggup putus sahabat
                       C. Si Jongang a.k.a jantan keparat yg sanggup mendua kan gf nya dan menipu
Undi lah mengguna kan kebijaksanaan kawan-kawan semua........

hari yg gelap kini sudah terang

Hello guys....stelah berapa hari aku x menulis (aku blank) baru hari ni aku rasa ada something yg aku perlu kongsi kan bersama korang semua.

Friday, January 1, 2010

ALAMAK! abis duit aku



TAK BOLEH TAHAN....Balik dr keje terus ke Mid Valley (tokey kedai kat sni kaye sbb aku) nak shopping b'day present for my staff. Round2...bought PDI tshirt tuk Kitchen Helper aku & Crab Tree Evelyn Hand & Body Losyen. Semua kitchen staffs contribute rm10 sorang. Nak naik kan gaji dorg tiap2 bulan bukan bidang kuase aku. Ni aje la yg mampu aku buat..THE BEST PART....aku lak yg terjebak MEMBORONG PDI tshirt & beli Hush Puppies sandal. KOPAK AKU. Semua ni hadiah dr aku kpd diri aku (sempena b'day pd bln 8 nanti)....Sometime, kite kena buat mcm tu. Puas kan dri sendiri. Semua tu tuk motivate diri kita. Present tuk penat lelah kita mencari rezeki d bumi Allah. Mcm kes aku, tiap2 bln aku beli/borong shuzz a.k.a shoes.Kalau org tgk kasut aku mmg besepah2. Ada 3,4 pasang yg aku x pakai lagi (buat tukun bela ikan dlm shoe rack tu & aku rasa mcm aku hutang aje ngan kedai kasut tu kalau aku x beli kasut). My hubby ckp aku ni SHOEHOLIC. Nasib la dia fhm (cam ne x fhm, bkn $$$ dia yg keluar). Org luar ckp aku membazir.